torsdag 9 maj 2013

Andreas och Chokladfabriken? Nej, så lätt var det tydligen inte.


Efter många lopp har belöningen varit en chokladkaka. Det blev också så efter Kungsholmen Runt. Min förvåning var att jag kunde se den här klassiska chokladkakan i guldversion. Anledningen är att man har chansen att vinna en guldbiljett till Marabous chokladfabrik i Upplands Väsby i september. Insidan av omslaget finns det en kod du aktiverar på en speciell adress på internet. Jag var väldigt nyfiken vad som skulle hända sen. Det tråkiga i kråksvängen var att det var ett ganska svårt spel, då du skulle trycka på en speciell symbol 100 gånger så snabbt du kunde, som vändes upp under 9 brickor. Tydligen fick man 10 chanser, men jag orkade inte använda alla och jag insåg att jag hade dubbelt så mycket tid som ledartrion (de tre första varje vecka vinner guldbiljett), jag gav upp. Så roligt var det. Men det är en tävling som pågår under många veckor framöver, men ska det bara bestå att man ska klara spelet så fort som möjligt? Trist i så fall, jag har dock ingen chans.

---

 

Hur har träningen gått den här veckan? Nu har den egentliga träningen inför Göteborgsvarvet börjat och nu jag fått till två längre pass samt ett kortare lugnt pass. Men det är enbart med Göteborgsvarvet med åtanke jag gör detta.

Måndag: Jag hade sett AIK-IFK Göteborg på Friends Arena (premiär för min del på arenan), men var deppig över resultatet. Men jag hade bestämt mig att jag skulle ut och springa oavsett, när jag kom hem. Så blev det också. Strax efter halv 11 gick mitt pass igång. 11 kilometer senare hade jag fått 4:34/km. Helt okej med tanke på att det var en riktig lång dag för mig, samt att jag inte hade ätit ordentligt den dagen.

Onsdag: Dags för nästa långpass, tanken var att få till ett på mellan 11-12 km. Det började synnerligen i väl hög fart och i bra takt. Tanken var att jag skulle försöka vara så jämn i tempot, så mycket det var möjligt. 10 kilometer senare dog min klocka, jag stängde av den och fortsatte köra en väldigt snabb nerjogg på 2 kilometer till. Men jag slog träningsrekord, då jag sprang samtliga kilometer på under 4:00/km i snitt och snittiden blev till slut 3:51/km. Helt galet. Dessutom hade jag inget illamående alls, samt att jag drog fördel av den smärta som uppstår i låren. Jag njöt istället. Jag tryckte på lite extra, då smärtan gjorde sig påmind. Tänka sig, vilket pass. Nöjd var jag, utan dess like.

Torsdag: Idag blev det ytterligare ett pass. Men med tanke på att gårdagens pass gick så himla fort och bra, så blev det ett kortare och lugnare pass. Träningsvärken i låren gjorde sig gällande och jag fick anpassa farten därefter. Det blev 6 km och 4:25/km, ungefär i paritet vad jag hade i åtanke.

Imorgon blir det total vila, för det är lopp på lördag som väntar. Härligt, att det är endast 5 km och inget annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar