onsdag 30 juli 2014

Jag ställer in...Jag kom hem från Milano för mindre än 6 timmar sedan. Mer om den resan i ett kortare inlägg på fredag, hade jag tänkt.

Med tanke på hur mycket min skada (fot, ben och typ nu ljumske) har dragit ner mig, så måste jag helt enkelt prioritera. Inlägget som jag skrev för en tid sedan om att säsongen var över. Det var halvt på skämt och halvt på allvar. Anledningen till att jag skrev så var för att jag inte skulle ha för stora förhoppningar. Tidigare har jag oavsett om jag varit snuvig, småskadad eller gud vet vad, kört på ändå när det kommer till tävlingar. Nu har jag kommit till en punkt, där jag helt enkelt måste rå om mig själv och göra mitt bästa för att studsa tillbaka.

Därför har jag valt att ställa in tre tänkta tävlingar. Det är KK-joggen och Eskilstunaloppet som ni ser i kalendern, även Enhörna Challenge, som inte finns i kalendern. Den fanns i mina tankar tidigare, det hade varit 5000 m på bana. Alla tre lopp ligger helt enkelt för tidigt. Jag har precis kommit tillbaka från en andra utlandsresa, jag har inte tränat optimalt överhuvdtaget den senaste tiden och mina skadekänningar fram och tillbaka, har påverkat mig ganska hårt. Dessa lopp hade tagit plats under nästa vecka. Nu vill jag helst fokusera på att ta den svåra vägen tillbaka, att hitta till den form, där jag känner mig överlägsen. Att gå ut och bara gör sitt bästa, passar inte mig bra. Utan jag vill känna mer än så.

Jag har hittills haft lite över 2 år av härlig uppåtgående trend med min löpning, på alla sätt och vis. Nu är det dock dags att vända ett nytt kapitel i mitt liv, när det kapitlet är över, har jag ingen aning om. Jag har tagit dock antagit utmaningen att komma tillbaka. Var så säkra på det.

7 kommentarer:

 1. Tråkigt tråkigt Andreas, men ändå klokt att ställa in och vila! Hoppas att det blir bra snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det hoppas jag med, men det blir nog ett tag detta.

   Radera
 2. Jag byter ditt Milano mot mitt Sicilien framövet. Eller ja blogginlägg då. Ta det isigt.

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna för att det ska bli bra så fort som det bara går. Man måste försöka lyssna på kroppen och jag förstår att det är riktigt tufft, MEN du kommer komma tillbaka desto starkare!

  SvaraRadera
 4. Förnuftigt Andreas! Som sjukgymnast är jag nyfiken på din "skadade fot". Jag har en överansträgning i "pistolhölstermuskeln"...!!

  SvaraRadera