fredag 21 februari 2014

Hur är din helg?

Det är någonting härligt med helg. Det finns alla möjligheter att göra egentligen precis vad som helst. Du kan välja att resa bort, en kort resa eller en längre resa. Du kan planera in att gå ut och låta flaskan få tala ditt språk. Du kan välja att inte göra ett skit, bara njuta av att vara fri för en stund. Eller så kan du självfallet planera in två längre löppass och få in den frihet som du behöver.

Även om jag oftast har ångest timmen innan jag ska ut på ett löppass (framförallt när vi har slask och skit på vägarna), så är det toppen att få lyssna på en podcast och inte låta någonting annat få påverka dig. För att du mår så himla bra. Finns det någon som inte springer, som läser min blogg kanske? Då skriver jag det igen. För att du mår så himla bra! Att springa är en frihet och du får både omedelbar belöning i form av må bra-känslor och du får på längre sikt en hälsosammare tillvaro med kanske en trivsam kropp.

När jag går in på jogg.se och ser alla nya träningsaktiviteter ticka in, så blir jag nästan sugen på att sticka ut omedelbart och köra ett pass. Trots att jag är förkyld och har planerat in att träna lite kropp innan jag går lägger mig om en stund, så satt jag för bara några timmar sen och funderade om jag inte skulle ta en löptur ändå. Hur sjukt är egentligen inte det? Rättare sagt, hur friskt kan det egentligen bli?

Finns det  någon läsare som ser fram emot helgen bara för att få springa långpass? Inte kan jag vara ensam om det? (Sen ser jag såklart fram emot OS-finalen i hockey, men det är en helt annan femma)

9 kommentarer:

 1. Håller med! En fantastisk frihet. Det här med att lyssna på poddar när man springer är något nytt för mig men antar att vid långsamma långpass skulle det fungera. Har du något bra tips på bra podavsnitt så hit me!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag växlade från min envisa musiklista till podd för några månader sen. Jag var rädd att det "endast" skulle bli för de långsammare passen, men jag använder till ALLA pass (intervall, tröskel, långpass osv). Alltid skönt med variation.

   Jag lyssnar en hel del på tv-spelspodcasts, så det kan jag inte tänka mig att du är intresserad av.

   Men annars så är det bara att surfa in på SR:s underbara arkiv. P3 Dokumentär är ett måste att plöja igenom. Även P1 Dokumentär har några trevliga pärlor. Kaliber är också trevligt. Det finns hur mycket som helst!

   Radera
  2. Snacka om fördomsfullt...skoja :-).
   P3 och P1 dokumentärer är redan genomplöjda då jag cyklade 9 km till och från skokan i höstas. 1 dag blev ett avsnitt, helt perfekt. Ska testa fysiopodden härnäst.

   Radera
 2. Helgen är helig. För mig att helgen (noll arbete). Så det gäller att planera in favorit passen på helgerna. Allt från tävling, långpass eller åka till en idrottsanläggning och mosa intervaller. För att sedan äta mycket, sova mycket och bara njuta av dagarna.

  Bra tips där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också i stort sett noll arbete, jag var sämre på det förr i tiden. Men både vila och träning har fått ta stor plats nu. Det blir alltid bäst när jag själv får bestämma hur jag vill ha det!

   Livet är för kort för att inte njuta utav!

   Radera
 3. Lördagar betyder vanligen långpass såklart man längtar!

  SvaraRadera
 4. Nej, jag ser inte fram emot detta. Måste nog om jag ska klara Lindingö ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser alltid fram emot det tills ångesten kommer en timme innan, sen har jag ångest en stor del av passet. Sen efter passet njuter jag! Livet i ett nötskal...eller nå't!

   Radera