onsdag 26 juni 2013

Tidningslöpare samt ett lugnt pass lurade runt hörnet!


Nu släpper jag bomben för kommande Runners World. Den innehåller intressanta reportage med Anders Kleist, om Prags Halvmara och...jag är med. Som läsarprofil. Jag är till höger, alltså inte han som springer för reklam om alkoholfri öl. Riktigt kul och väldigt glad blev jag när lotten skulle falla på mig. När båda mina bloggkollegor Tove Langseth och Staffan Dahlgren figurerat som läsarprofiler i tidningen, så ville jag absolut inte vara sämre och gav det ett försök och nog blev det lyckat. Man ska aldrig nöja sig med mindre än bäst helt enkelt. Den damp ner lagom dagen efter mitt senaste lyckopass och trots att jag under gårdagen spelade badminton mot min sambo och förlorade, så förtog det inte glädjen.

Även Lennart, figurerade i senaste numret helt otippat, vars blogg jag också följer.

---Fy bövelen vad trött jag var idag. När jag var helt till bredden fylld av energi i måndags, så att jag försvann som en raket i spåret, så hade jag inte samma energi. Jag har sovit sådär de senaste två dagarna. Jag var så fruktansvärt osugen på att gå ut att köra mitt löppass idag. Jag var så pass trött att jag när jag kom hem tog en 10 minuter powernap. När den var färdig, så var jag ute på mindre än 10 minuter. Jag kan aldrig någonsin hoppa över ett pass, det finns inte en sportmössa att jag gör det. Som tur var hade jag planerat in ett lugnt pass, då det vankas lopp på fredag igen. Det blev 9 kilometer i skogsmiljö, med en liten tempohöjning i mitten av passet. Det märktes att jag var seg efter de senaste hårda passen jag hade kört och att kroppen kände sig seg och sliten. Men när jag väl knäppte av klockan, så stod den på 4:08/km i snitt. Bättre än vad jag hade vågat hoppats på. Ett lagom lugnt pass med andra ord. Nu är det total vila som gäller imorgon. Det behövs.


6 kommentarer:

 1. Attans med! ska jag behöva köpa denna tidningen nu ;-)

  SvaraRadera
 2. Såg dig i tidningen igår, riktigt skoj!! Ett riktigt bra nummer för övrigt, känns som RW spottat upp sig några snäpp igen!! Sitter nog många löpare ute i stugorna och lite frustrerat funderar på hur sjutton du kan vara så snabb på så lite träning men ditt flitiga tävlande är ju minst sagt bra träning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. RW har gjort ett par nummer på sistone, kul när de, fokuserar på intressanta artiklar istället för massa identiska träningsprogram (även om jag förstår varför).

   Haha, så kanske det är. Loppen är som fotbollsmatcher, utan lopp varje helg, så hade jag nog inte fokuserat lika hårt med min träning.

   Radera
 3. Vad roligt att du fick utrymme i Runner's World. Grattis!

  Din utveckling tycket jag är beundransvärd. På Arenamilen i Vallentuna i våras kom det en kille från ingenstans och sprang 10 000 meter på 32 minuter :-). Han påminner lite om dig :-).

  Och visst fick jag också lite utrymme. Det är kul. Hoppas det blir lite reaktioner.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lennart! (:

   Åfan, 32 minuter på 10 km är trevligt resultat. Det är bara att fortsätta jobba sig neråt då. Så länge man kan utvecklas, får man pressa sig själv neråt hela tiden.

   RW har haft en del bra artiklar den senaste tiden och den var intressant, känns som att det var bra att belysa det! (:

   Radera