måndag 10 juni 2013

Jag ser ett regn x2, Göteborg samt morgondagens race!


Med tanke på hur jag fungerar finns det inga viloperioder efter genomförda lopp. Jag har många lopp att kämpa och se fram emot. Först spelade jag oavgjort mot min sambo på bangolf, på en ganska nersliten bana ute vid Tyresö. Sen kom jag hem och körde ett 9 kilometerpass på asfalten. Det var fel på alla sätt. Jag hade ont i ryggen, jag fick håll, jag hade inte kraft i kroppen (hade inte ätit tillräckligt idag), jag fick ont i halsen och det började regna kraftigt. Som grädden på moset så slutade min GPS-klocka funka efter 2 kilometer. Men det var bara att köra. Inte fan ger jag upp så lätt. När jag var klar med passet så var jag nöjd, efter lite huvudräkning hade blivit 3:57-3:58/km i snitt. Trots alla möjliga dåliga förutsättningar blev det ändå rätt så bra, det får man säga är hyggligt.---

Efter lördagens eskapader, så blev det en liten tripp till Göteborg igår. Jag hade lite längre ledighet är normalt, så jag tog en 24-timmarstur med övernattning ner till Göteborg. Jag kommer fr o m 18 maj att alltid se Göteborgsvarvet när jag tittar ut mot Avenyn. Dessutom var det milt väder, så som det skulle varit när vi sprang egentligen.


----

Nu sitter jag här, nyss hemkommen från ytterligare löppass. Eftersom det är ett lopp som väntar imorgon, så testade jag med ett lugnt löppass dagen innan som senast. Jag sprang 7 km ute i skogen och det blev 4:06/km. Det låter i och för sig inte särskilt lugnt, men jag kan inte hålla mig ifrån de höga farterna antar jag. Dessutom körde jag lite tempoväxling i mitten av passet. Precis som mitt pass i lördags, så började det regna. Men den här gången var det lagom, lite duggande och uppfriskande. Enda jobbiga är de stora vattenpölar som samlas när man springer ute i skogen. Men allt som allt är jag nöjd med det här passet.

Imorgon bär det av till Västerås och MälarEnergi Stadslopp. För över 1 år sedan sprang jag 5 km där också och sprang på 19:15, första gången jag sprang på under 20 minuter. Vilket var ett väldigt fint kvitto på att jag var på väg någonstans med min löpning. Svårt att säga var det bär av imorgon, men givetvis blir det bättre än 19:15? Frågan är med hur mycket? (Läs om förra årets lopp här)


2 kommentarer:

  1. Ibland får man smälla sig själv på fingrarna. Det är tusan viktigt att vila också :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mia: Jag vet, du har så rätt så. Nu har jag planerat in lite vila den senaste tiden, man är ju inte lite sliten! (:

      Radera