måndag 9 juni 2014

Lunny är tillbaka och det är jag också uppenbarligen!


 
Nå, vem är denna "filur" då som ska göra comeback? Det är inte mindre än min fina fågelmaskot Lunny som kommer att bli mer framträdande återigen. Han följde med mig hem från min Islandsresa i slutet på förra året och han var en ständig följeslagare på alla inomhuslopp därefter. Han hade vissa magiska egenskaper som gav mig nya fina rekord, utan tvekan. Helt plötsligt när utomhusloppen skulle tas vid, så försvann han rätt ut i tomma intet. Hade han flygit raka vägen hem till Island, saknade han, avskildheten och stillheten hemma, precis som jag uppskattade med Island? Så var det inte alls, det kan jag bestämt dementera. När jag slog rekord i Premiärmilen och i Prags halvmara, så råkade jag glömma honom hemmavid. Samma sak följde i de kommande loppen. I kvällspressen skulle det säkert talas om att det var en stor spricka mellan oss, om man nu försökte läsa mellan raderna.

Nu ska det däremot bli bättring på den här fronten, Lunny kommer utan tvekan att följa med på torsdag till Västerås. Jag ska visa omvärlden att vi inte är i närheten av ta ut någon skilsmässa, vi kommer inte ha att beblanda oss med någon bodelning av något slag i det närmaste. Även om jag själv får betitla mig själv som en magisk herre, så skadar det aldrig att ha en magisk fågel vid sin sida. 

Vad har Lunny själv att säga om saken? Inte är det ett krax i varje fall.

---

Idag var jag äntligen tillbaka från maran, på riktigt. Det dröjde 9 dagar innan jag äntligen faktiskt nådde på en hygglig nivå på mina pass. Idag blev det 15 km i skogen och jag hade som mål att springa under 4:20 i snitt, med tanke på hur kroppen har varit den senaste tiden, så fanns det ingen garanti att det ens skulle vara rimligt. I stekande sol, så körde jag på och som jag gjorde det. Det gick faktiskt rätt så bra, så jag körde lite extra och kunde själv kontrollera farten lite som jag ville emellanåt och det var därför jag seglade in på 4:08/km i snitt när jag stängde av klockan. Skön känsla att äntligen vara tillbaka i någon sorts hygglig form. 

Nu kan man börja njuta av löpning, det var ett tag sedan. Tack!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Känslan att jag börjar komma tillbaka i form eller att Lunny är tillbaka? (:

      Radera