onsdag 11 juni 2014

Andreas + Västerås = Sant?


Nu var vi här igen. Uppenbarligen är Västerås en stad som har nästlat sig in i mig med hull och hår. Allt började med att jag och min sambo övernattade av en ren slump i Västerås i början av maj, vi satt på en restaurang och intog lunch. Där och då föddes idén att jag skulle springa ett lopp, där började mitt löpliv på riktigt. Några dagar senare ställde jag upp i Skärholmsloppet, sedan dess har det blivit, om jag har räknat rätt, 58 lopp till. Det var också slumpen som gjorde att jag sprang MälarEnergi Stadslopp i början av juni, då sprang jag för första gången under 20 minuter på 5 kilometer. Tiden löd 19:15 och jag var överlycklig som få, helt underbart.

Lite mer än ett år senare i juni 2013, så var jag tillbaka i Västerås. Samma 5 kilometer. Nu hade jag dock bli lite snabbare i benen, jag sprang nämligen på 17:03. Det är faktiskt det gällande utomhusrekordet på 5 kilometer än idag (Däremot sprang jag under 17 på 5 km inomhus tidigare i år). Återigen fick jag fina känslor från Västerås i och med detta lopp.

Till nästa gång dröjde det inte ett år. Jag fick ett mail om gratis inomhusträning i Quicknet Arena i Västerås. Jag nappade på detta och i början av detta år, så gick resan till Västerås och jag tror att det började skapas ett speciellt band mellan mig och fansen som finns i Västerås. Jag tränade några gånger under vintern i inomhushallen och var riktigt glad över möjligheten att köra där. Det var delvis en av anledningarna till att jag kapade mina tider på 3 km, slog rekord inomhus på 5 km och slog milrekord direkt i första utomhusloppet.

Med andra ord så har jag att tacka Västerås att tacka för mycket, Västerås har även mig att tacka för att jag sätter den orten på kartan. Jag borde få stadens nyckel från deras borgmästare, jag är i stort sett synonym med stadens idrottsliga framgångar.

Hur tror jag att det går imorgon? Svårt att säga, jag har absolut inte tränat för 5 kilometer på ett bra tag och jag upplevt känslan efter ett maratonlopp för första gången. Det har inte varit lätt, samtidigt som jag har haft mycket annat runt omkring som har fått bära sitt fokus. Jag hoppas att kroppen och knoppen är med imorgon, så att jag kommer att ha möjlighet att ge Västeråsborna något att prata om det till 2100-talet!


8 kommentarer:

 1. Ganska eller helt galet många lopp du hinner med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite stört när man tänker på det. Men jag skulle inte kunna vara utan det heller!

   Radera
 2. Heja Andreas! Tror det kommer att gå riktigt bra för dig.

  SvaraRadera
 3. Ni får flytta hit... för det är ju här det magiska händer.:-)
  Lycka till i morgon och låt oss nu få se en show vi aldrig kommer att glömma!!

  SvaraRadera
 4. Såg din tid. Sjukt! GRATTIS!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Fanns du i vimlet? (:

   Radera
  2. Tyvärr inte men jag blev ju så nyfiken att jag inte kunde vänta på din rapport 😊:-D

   Radera