torsdag 3 juli 2014

Sista showen - på ett tag!

Nu är vi vägens ände - på riktigt. Jag har slitit och kämpat hårt för vårsäsongen ända sedan jag kom i mål i Hässelbyloppet. Dels har jag fyllt tomrummet i vintras genom att springa inomhuslopp, en härlig och ny känsla som jag hoppas att jag får träffa på igen. Sedan hade jag intentionen att förbättra mig egentligen på samtliga distanser, samtidigt som jag skulle för första gången lägg in maraträning med långpass över 3 mil. Något som skrämde mig på förhand, men som uppenbarligen visade sig ge tillräckligt med bra resultat. Allt om vårsäsongen kommer i min vårsammanfattning.

Nu är det alltså sista loppet innan "semester" tar vid på riktigt, en välbehövlig sådan. Då jag fullständigt exploderat under våren och utvecklats snabbare än jag kunnat trott. Samtidigt har jag dragit med fotproblem samt andra ömma kroppsdelar som säger att det är dags att återhämta sig. Det går inte att fullständigt slita ut kroppen på det här sättet, samtidigt som jag har gått lägre med min träning, så har det i varje fall inte blivit värre. Roslagsnatta är ett lopp jag sprang för första gången redan 2012, då blev det 18:32 och tanken var att jag skulle springa det förra året också. Jag var dock kraftigt förkyld, samt att jag dagen efter, tidigt på morgonen, skulle åka till Barcelona. Så jag valde att avstå loppet. Det är en snabb bana, samtidigt som den slår knut på sig själv, fast det bara är "5 kilometer".

Förra året hade jag lite ångest för att jag missade loppet, då ville jag gärna göra ett fint resultat att rida ut semestern till. Nu har jag inte alls den pressen att prestera, utan bara att köra en sista gång innan välbehövlig paus tar vid. Ärligt talat vet jag inte vad kroppen står i det här fallet. Initialt känns den okej, men det är bara "5 km" och jag hoppas kunna klara av det åtminstone. Passa på att njut av min sista show på ett tag, för sen är det oklart när nästa lopp egentligen är. Ni ser alla mina lopp, som har varit och som kommer att komma i min kalender i högerspalten, längre ner. Jag kommer ta tiden nu fram till nästa lopp, till att vila mer än någonsin och träna när möjligheten finns.

Sedan Hamburg halvmara (som kommer i race report snart), så har det bara blivit ett enkelt pass. 10 km i skogen på 4:29/km i snitt, jag hade målet att springa under 4:30, så det blev perfekt. Kroppen hade varken lust eller kraft till något annat, jag kände mig nöjd.

4 kommentarer:

 1. Tävling är väl den bästa träningen men som motionär kan man ju vilja göra något annat ibland. Eller när man har familj som vill göra annat än heja fram pappa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det förstår jag. Jag är i en sådan fas i livet att det är möjligt, att bara tokköra lopp efter lopp!

   Radera
 2. Klokt med en paus nu. :-)

  SvaraRadera
 3. Oerhört skönt med en paus! (:

  SvaraRadera