tisdag 25 november 2014

Inget Berlin - den här gången!

Säsongen har knappt slutat förrän planerna på nästa har tagit fart. Inomhussäsongen är väl mer eller mindre hyggligt planerad eller i varje fall kartlagt vad som kan vara intressant. Vi kan väl konstatera att den troligtvis börjar den 6 januari i Eskilstuna och då ska det bli intressant att se hur 2015 artar sig. Det är då. Utöver detta så planerar jag utomhussäsongen för fullt, det handlar om svenska såväl som ett par lopp utomlands. Jag vill gärna springa lopp som tycker om väldigt mycket, samtidigt som jag vill utforska nya upplevelser. Det finns bara ett visst datumspann för alla spännande lopp att få plats på, så enkelt är det. Just i detta nu, kan det bli så att "kära kor" kan få offras för annat.

Ett lopp som jag däremot inte kommer springa och som jag känner en större sorg över, är att jag inte fick plats för nästa års Berlin Marathon. Jag skrev upp mig för lotteriet och för ett par dagar sedan kom beskedet att det inte blir något under kommande säsong. Många ansökte, få fick plats. Jag var med i allmänlotteriet, eftersom om man kunde gå "Fast Runners"-vägen, så hade man behövt som kille sprungit maran på under 2:45. Så det gick inte alls. Det känns väldigt bittert, med tanke på att andra "glada" motionärer fick plats och jag anser mig givetvis där jag ligger idag få plats. Jag får vara ödmjuk och inse att det kommer fler chanser, men att vänta till åtminstone 2016, känns som en smärre evighet. Jag har dock andra intressanta lopp som finns bakom hörnet, så det får bli min tröst i det hela helt enkelt.

6 kommentarer:

 1. Finns ju massor av andra maror så det där är inte ens värt att hänga läpp för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självfallet inte, men jag är ville gärna springa Berlin under kommande år.

   Radera
 2. Lottar de ut alla platser till Berlin M, eller hur går det till?
  Kommer vara ett Marathon mellan Linköping - Norrköping i år, tänkte köra min premiär av marathon då;0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande, när ska det vara?

   Ja, det finns lite olika sätt att få plats till Berlin. "Snabba löpare"-fil finns, men då måste man sprungit på rätt bra tider. Sen finns det vanliga potten som jag har sökt till till och det var där jag föll, oturligt nog.

   Radera
 3. Förstår att det känns jobbigt. 2016 känns långt bort. Dock kan du alltid prova Amsterdam eller Frankfurt som går någon månad senare och kostnaden för att springa borde vara ungefär som Berlin (Flyg, boende och startavgift). Det är också fina maror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frankfurt har funnits i tankarna redan till den här säsongen, så det är inte omöjligt.

   Radera