tisdag 16 juli 2013

Power of the långpass och vi har en födelsedagsgäst!


Igår tackade jag alla som följde min löpning via min Facebook på ett eller annat sätt. Detsamma gäller alla läsare på den här bloggen, era kommentarer och besök betyder mycket för mig och är en del av det maskineri som ger min löpning energi och liv varje dag.

Tack!
---

Igår påbörjades nämligen träningen inför höstsäsongen. Det började med ett inplanerat 12 km pass ute i skogen. Jag hade fortfarande våldsam träningsvärk i låren efter Musköloppet. Tänka sig, det var ju bara 5 kilometer. Det märks verkligen att jag har tappat lite sedan jag blev sjuk och åkte utomlands, på lite mer än en vecka. Så därför gjorde det rätt så ont, med vetskapen att jag skulle springa mitt första långpass sedan Göteborgsvarvet. Inte nog med det, ett otroligt elakt illamående höll i sig från första löpsteg till 5 kilometer, sedan började det släppa och jag älskade varje minut av löppasset helt plötsligt. Det var verkligen en oväntad vändning. De två första kilometrarna gick på under 4:00/snitt. Sen hade jag 8-10 km i följd som också var under 4 minuter per kilometer, så jag körde fartlek för första gången på ett långpass. Väldigt starkt och uppfriskande. Det blev t o m 12.5 km idag, eftersom jag hade fått vilja och energi av att jag gjorde ett bra pass. När passet var över såg jag att klockan visade 3:59/km i snitt för passet. Mycket oväntat, men ack så gött.

Imorgon blir det dags för ett ännu längre pass hade jag tänkt på minst 13 kilometer. För är det något jag behöver bygga upp, så är det mängd och sedan blanda det med både distans, snabbdistans (på både asfalt och terräng) och banintervallpass på detta. Jag vill bli ännu snabbare och uthålligare, så det gäller att fortsätta att utveckla sig själv ännu mer.---Jag får ge mig själv en brasklapp för att jag har missat en födelsedag. Nämligen bloggens. Första inlägget skrevs den 9 juni 2012 (här). Tänka sig att tiden redan har passerat ett år, sedan man bestämde sig för att jag skulle ackompanjera min löpning med ord. När jag läser igenom de första inläggen och ser det jag idag skriver, så är det en stor skillnad och det är kul att det inte bara i löpning som jag utvecklas i. Från väldigt få besökare då, till att åtminstone ha en stadig större skara besökare per dag. Otroligt.

Men det tar inte slut där. Jag vill fortsätta utveckla mig själv inom detta förträffliga medium. Något som jag har varit dessvärre lite sämre med, är att jag aldrig korrekturläser något inlägg jag skriver och även om det för det mesta blir rätt, så måste jag absolut vara mer noggrann om jag ska växa ännu mera.

Men nu lämnar vi formaliteten åt sidan och säger hipp hipp hurra!


 

2 kommentarer:

 1. Galet vad grym du är, så snabb!
  Grattis till bloggen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen, Anna!
   Bloggen hälsar så gott! (:

   Radera