söndag 21 juli 2013

Två nya träningsrekord slagna!


Två magiska rekord slogs idag. Jag valde mellan att springa ett "vanligt" långpass och banintervaller. Men jag bestämde mig för att springa 15 km i skogen, vilket skulle innebära i samma veva att jag skulle nå upp till 5 mil och så mycket har jag inte sprungit på en vecka någonsin. Sagt och gjort, efter mycket soffdegande denna dag. Det var egentligen så himla mycket jag skulle göra, både ditten och datten. Men inget blev gjort, sen hade jag fortfarande ett illamående som gick fram och tillbaka. Men när jag väl kom ut, så kändes det helt okej. Jag sprang i gassande sol utan vare sig solglasögon eller keps, det var ibland lite jobbigt. Men jag hade oväntat pigga ben, när jag sprang i skogen. När jag hade kommit till vändpunkten där jag vände, så njöt jag av all skog och bara myste till. Vid regnbågens slut sägs det finnas skatter, vid löpningens yttre galaxer så finns sinne för själen får jag nog säga. Det är detta jag hittar om jag vill springa så långt.

Jag växlade mellan på att ligga strax under 4-fart och strax över, det blev lite mini-fartlek och det funkade bra. Trots att jag hade ett snabbdistanspass och två långpass bakom mig den här veckan, så var jag i bra form. Otroligt skönt. Mängd is the new shit eller? Jag var otroligt nöjd över min prestation, illamåendet var knappt märkbart och jag sprängde återigen en ny gräns för vad som är möjligt med mig. Alltid kul att se vad som finns om man redo att ge allt man har för att få se vad som finns bakom alla dörrar som finns i fjärran för mig. Hur blev snittempot till slut, mycket starka 3:59/km i snitt. Får jag till ett antal av dessa pass fram till halvmaran i Stockholm, så kommer jag kunna nosa på ny rekordtid. Det är jag övertygad om.

---

Jag blev så glad, så jag avstod att skriva sammanfattningen av våren. Jag gör allt jag kan för att skriva det imorgon. Tills dess, ta det lugnt!

2 kommentarer: