fredag 8 november 2013

Tiden flyger fram - Så även jag!


Tro inte att jag tar några onödiga vilodagar, det gör jag inte. Business as usual som det så fint heter. Veckan började med att under måndagen sprang jag mitt fjärde snabbaste milpass på träning på 38:09. Det är sjukligt att jag ligger och tuggar på i riktigt höga tider. Då pratar vi ändå att vi är inne i slutet av oktober och november, då slår jag till med dessa tider? Mitt redan stora ego växer ytterligare tack vare detta. Mycket kul.

onsdagen tog jag allt mitt pick och pack, åkte direkt efter jobbet ut till en smällkall och frostig löparbana. Det var tufft och tungt, men likväl gjorde jag ett riktigt bra pass ändå trots de tråkiga förutsättningarna. Det blev en 2,2 km uppvärmning, följt av pyramidintervaller (200 - 400 - 800 - 1000 - 1000 - 800 - 400 - 200). Varenda steg av de längre intervallerna är förjävliga, alla tankar går mot att jag vill lägga ner med löpning och sätta mig framför titta samt käka chips. Fast man mår alltid som en prins när man är färdig med dem.

På väg hem så tog jag på ryggsäck och en matkasse, det var min nervämning på 2,5 km hem. Helt galet tungt och jag undrade om jag ens skulle orka hem. Jag vet att jag har läst att den tyske landslagsanfallaren i fotboll; Miroslav Klose, hade en blyväst för att träna att hoppa upp ännu högre när han inte hade en. Ungefär så kändes det. Hem kom jag och jag kunde njuta hela kvällen över det här passet, men jag tänker nog både en och tre gånger innan jag springer banintervaller när det är så här frostigt ute.

Igår så var det innebandyträning, 1 minut in på tvåmålsspelet, så fick jag en klubba mellan benen som låste fast benen och jag föll handlöst framåt. Jag klarade mig utan några större skador, men skrapsår och redigt ont vid vrist, knä och armbåge blev det. En smärta som dock gjorde mig återhållssam i en del situationer för resten av kvällen, är man en vikingakämpe, så kan jag inte bara stiga av och se på. Det går bara icke.

Imorgon väntar ett längre pass men det ägnar jag inte någon större tanke åt nu. Mina tankar går åt hur jäkla skönt, det ska bli att krypa ner i varm säng och få sova. Sömn är coolt!


 

6 kommentarer:

 1. Låt egot växa för fasen, det där e ju skjuka tider för att vara träning!!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lisa! Alltid roligt att göra bra ifrån sig, trots att det är kyligare!

   Radera
 2. Oj jäklar va snabb du är!! Du är klart värd ett stort ego tycker jag!! Grymt!!

  SvaraRadera
 3. Du holder trykket oppe skjønner jeg. Innendørssesongen som står for døra? Skal ikke du løpe maraton til sommeren? Er det ikke lurt å periodisere litt, samt tenke lange langturer tidvis i maratonfart? Ikke fortsette å kjøre "all-out" økter som normalt kjøres som formtopping frem mot 5 og 10 kilometerløp?

  Jeg bare undres... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en svår fråga att svara på, men jag hoppas att jag lyckas balansera fem distanser (3, 5, 10, halvmara och helmara) på en hög nivå så bra det bara går. Vi får se detta som ett experiment! (:

   Radera