lördag 1 mars 2014

Murakami, träning och en första ledtråd!

Nu har jag äntligen gjort slag i saken. Efter mycket om och men, så har jag börjat läsa löparboken av Haruki Murakami. Det är väl inget konstigt med det, eftersom jag är löpare, eller hur? Det som egentligen faktiskt är lite märkligt är att Haruki Murakami antagligen är min favoritförfattare och jag har slukat i stort sett som den mannan har skrivit. Men jag har inte läst den här boken, även om jag har känt till den i några år nu. Till och med så fanns den i mitt medvetande innan jag började springa, så jag borde egentligen ha läst den så fort jag började springa "på riktigt".

I vilket fall, nu har jag precis börjat grotta ner mig i boken och ser fram emot att få grotta ner mig i den lilla boken (218 sidor). Passar mig utmärkt av att avverka den här boken, med tanke på att Murakamis senaste kommer i maj och jag kommer att fullständigt att grotta ner mig den kommande. Jag har bara läst ett litet hop med sidor, men hittills tycker jag att den passar mig. Vi får väl se om jag säger samma sak när boken är utläst.

---Hur går det med träningen då?

Det går precis enligt plan (tror jag). Efter att ha två långa pass förra helgen, både på lördagen och på söndagen, så gjorde jag återigen en blixtvisit i Västerås igen. Där blev det nästan samma intervallpass som förut, men ändå inte. Istället för att göra en "trappa ner" i intervallpasset, så körde jag 4 x 1 km samt 1 x 400 m och 2 x 200 m. Innan och efter körde jag 2.6 km var. Anledningen att lade om passet var att jag anpassade det efter tisdagens tävling i Storängshallen, då det blir 5000 m. Då behöver jag ha lite mer uthållighet inför denna uppgift. Sen var det två innebandypass med ett kroppsövningspass i mitten där. Igår var jag ute och sprang i det fria igen. Det blev 15 km asfalt, det började bra, men jag var inte nöjd med andra kilometern (4:14), så jag blev förbannad och bestämde mig för att jag skulle öka på farten lite. Det blev jag väldigt nöjd med, jag tuggade på bra i backarna. Det tillslut 1:01:44 (4:06/km i snitt) och det är fullt godkänt!

Idag blev det också innebandymatch. Med en hel del spelare borta och även tränare, så tog vi tag i det på bästa möjliga sätt och vann med uddamålet. Att jag gjorde mål (andra matchen i följd) med att stänka i den i krysset var extra kul, inte helt väntat om man säger så. Otroligt go seger. Nu ska jag ut och springa inom en timme igen. Bara ut och köra helt enkelt.

---

Jag skrev i mitt senaste blogginlägg att det kommer att bli en "minitävling". Det hela går ut på en väldigt enkel uppgift, gissa vem den sista personen i min intervjuserie är. Ni ska gissa vem det är. Den eller de som har rätt är med i en utlottning om en litet pris.


Har du någon gissning på vem det är? MAILA då mig på runandreasrun[at]gmail.com !

Det kommer att komma minst en ledtrådsbild till! Vi får väl se om någon klurar fram vem det är...

4 kommentarer: