söndag 16 mars 2014

Trippelrekord - Återigen är det magiskt!


Idag sätter jag punkt för en rekordfylld vecka på allt sätt och vis. Det blev inte mindre än tre nya rekord att sätta upp i min bok, där egoboost efter egoboost serveras i rask takt.

Det första rekordet är att jag för första gången sedan jag började hålla på med löpning på riktigt, löpte 5 gånger på en vecka. Den här veckan har varit väldigt befriad från innebandy och jag hade ypperlig möjlighet, då veckan i övrigt var ganska tom i övrigt, som möjliggjorde detta. Mycket kul.

Det andra rekordet är att förutom att springa 5 gånger på en vecka, slog ett nytt mängdrekord. Jag sprang nämligen 83 km på en vecka, det är inte så värst mycket om man jämför med många andra. Jag kan jämföra både med elitlöpare och motionärer, det är rätt så mycket som skillnader. Det både jag och andra har förundrats över, är att jag har nått mycket fina resultat trots egentligen ingen större träning alls och nu är det dags att ta tillvara på det lilla talangskimmer som jag ändå har fått på bordet.

Det tredje rekordet är ändå det rekord jag har bävat lite för att slå. Nämligen det längsta träningspasset någonsin. Tidigare så var det ett pass med 25 km, som var rekordhållare. Det passet hade jag även löparmage och tvingades att springa upp i bergen som en jäkla blottare, släppa lös trycket om man säger. Den här gången var målet 30 km idag. Man ska ha i åtanke att jag igår, sprang  18 km i 4:07-fart (mycket överraskad över att det gick så pass undan). Så det var med rätt så trötta ben jag gav mig iväg på det som skulle vara kanske en av de jobbigaste utmaningarna i mitt löpliv såhär långt. Det skulle vara tufft rent mentalt, inget snack om den saken. Målet var att springa under 4:40-fart.

Med under långpasset hade jag en gel. Jag har haft det en gång tidigare och det var ingen höjdare, väldigt svårt för mig att få i mig något. Passet gick överlag väldigt bra, efter halva (15 km) kände jag hur en oerhörd trötthet och hunger började tillta. Jag hade egentligen bara två val från och med nu, antingen stannar jag och nöjer mig med passet eller så försöker jag undan för undan ta lite gel i taget. Det blev det senare alternativet. Med äcklig jävla konsistens och överlag en horribel smak, så tog jag pyttelite i taget. Att jag dessutom sprutade gel över mina fingrar som stod i kallbrandsvarning, gjorde det inte roligare. Mycket kladd, uschiamej.

Trots att jag kände att jag vill kräkas flera gånger, så lyckades jag hålla kvar det i magen och märkte att jag började få lite energi. Jag gav mig fan på att jag skulle lyckas med mitt mål idag, när det bara återstod 3 kilometer kvar, så kände jag samma känslor som jag får när målgång vankas i lopp. Jag har gjort något, som jag aldrig har gjort tidigare och jag har gjort det med bravur. 3 mil med tiden 2:09:36 (4:19/km i snitt) är för jävla, det är ingenting att skämmas över. När jag kom hem, så kunde jag knappt stå på benen och låg i sängen, stirrade upp i taket och mådde rätt så illa. Ni vet hur det är, jag älskar löpning och jag älskar mig själv. Dags att kriga för nästa mål.

16 kommentarer:

 1. Strömming smakar bättre :-) Men ge inte upp! Gel kommer att ta dig till oanade höjder, tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det vette fasiken. Men gelen gjorde nytta iaf, det får jag nog säga.

   Radera
 2. Bra krigat! :-) Och 83 km är faktiskt mycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Louise! Såklart att det är mycket, men när jag ibland tittar på andras träningsdagböcker, så kan jag bara häpna att man pallar med all träning.

   Radera
 3. Bra jobbat! Skönt med lite olika rekord! Länge sedan jag slog något rekord överhuvudtaget, men det kommer väl! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack!

   Ja, det hoppas jag verkligen för din skull! (:

   Radera
 4. Härligt! Riktigt bra jobbat, dig skulle man ha som hare. Mina 3mila pass är alldeles för långsamma (bekväm).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha, fast jag skulle nog behöva tjäna på att ha långsamma pass ibland också.

   Radera
 5. Ojojoj, det går undan för dig, grymt bra jobbat! Nu börjar jag bli nyfiken på vad du vill fixa ditt första marathon på. Sub3 känns väl för blygsamt va? 2:45???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Haha, nu ska vi inte ta i. Ska bara bli kul att få känna på en mara, resultatet får bli som det blir. Gärna under just 3h. (:

   Radera
 6. What a week!!:) bra jobbat...

  SvaraRadera
 7. Ojoj! Vad händer i dom små Andreas benen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, små? Inte så kenyasmå i alla fall! (:

   Radera
 8. men fy fan! Så jävla grym! Jag är glad om jag kommer ta mig runt 30 km på 4 timmar. haha! GRATTIS!

  SvaraRadera