söndag 5 oktober 2014

Istället för syd blev det nordNi som hade tittat i min tävlingskalender för ett par veckor sedan, noterade nog att jag hade Malmö Halvmaraton inplanerat igår. För 1-2 veckor sedan valde jag att ta bort detta loppet av en enkel anledning. Jag var inte ett dugg taggad, det var av flera skäl. Ett av dem var att de tydligen hade gjort om bansträckningen, av kommentarer att döma så verkade det inte vara alltför många som var imponerande av den nya bansträckningen. Utöver detta, så såg jag att det inte var så många anmälda och jag känner väl någonstans, att om jag ska springa en längre sträcka som en halvmara, så vill jag att det åtminstone finns en del folk (Stockholm, Göteborg, Prag, Berlin och Hamburg har jag sprungit halvmaror i). För en halvmara är en lång sträcka och det vill jag att det ska vara en folkfest.Jag gjorde helt klart rätt val, framförallt när jag hade sprungit Lidingöloppet på en bra tid. Jag kände att jag inte skulle ha möjligheten eller lusten att åka ner till Malmö en vecka senare och springa en halvmara. Sen ska vi tänka på att vi behövde åka flyg fram och tillbaka, det var ett himla projekt för detta. Jag hade dessutom börjat spanat in att åka till Luleå för att kolla på Luleå-HV71. Så det blev så istället, jag betalde ganska dyra pengar för detta. Så åkte upp för förmiddagen till Luleå, käkade god lunch och sedan tittade jag på matchen, som tyvärr slutade med förlust. Sedan efteråt blev det god middag med renskavspanna, perfekt. Det var faktiskt rätt skönt att göra den här trippen själv, man får en del idéer och man får faktiskt lite sinnesfrid från allt möjligt egentligen. Sedan blev det att ta det lugnt på hotellrummet, för att tidigt gå i säng. Jag sov egentligen som en stock, då jag tror att jag inte vaknade upp en endaste gång.

Jag skulle åka tidigt idag. Deras frukost öppnade inte förrän 7:30, men jag hade turen att jag fick pipa in 6:15 ändå. Allt var i stort sett förberett, så jag fick äta min frukost med morgonmörkret som enda sällskap. Det var skönt. Jag åkte med flygplanet till Stockholm, för att åka ut till Rönninge för att bevaka herrarna, som jag numera har en "sportchefsroll" för. Men med ett sent återbud, fick jag låna shorts, skor och klubba för att göra mig redo. Det var enormt kul att få spela igen och trots att jag inte tränar innebandy regelbundet längre, så hade jag inga problem att hänga med. Det blev +1 för mig i statistiken och matchen slutade 7-7 efter att vi gjorde 2 sena mål den sista minuten, så det var skönt. Apropå Malmö halvmaraton. Det verkar inte vara något höjdarlopp av kommentarerna att döma, det är varje fall inget man åker flyg för att springa.

Nu sitter jag här och det är 1,5 timme kvar tills det är dags att springa. Så man kan säga att det är fullt upp idag. Luleå. Innebandy. Springa. Ibland flyter allt på i maklig takt.

4 kommentarer:

 1. Jag hejjar på HV, så den matchen vill jag glömma =)
  VIlket lopp du gör på Lidingö, du är så jäkla grym! Blir lika impad varje gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Anna. Skönt att det fler HV-tokar. (:

   Radera
 2. Från en som sprang Malmö Halvmara så kan jag bara konstatera att du valde rätt. Det som gjorde loppet värt något för mig var att jag kunde hälsa på släkt i Malmö och samtidigt springa ett lopp, men arrangemanget (och banan) var sisådär.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt för din del att loppet inte blev någon höjdare, roligare att du får hälsa på släkten. För min egen del, som jag har konstaterat, var jag rätt nöjd att jag stod över.

   Radera