lördag 12 oktober 2013

Allt har sitt slut!

Imorgon är dagen jag både längtat och fruktat efter. Jag har längtat efter den för att jag vill ta revansch för förra årets stora besvikelse som jag avslutade 2012 års tävlingssäsong. 38:24 är en tid jag ville spotta på efteråt, men med några dagars betänketid, så fick jag ändå tycka att det var klart godkänt. Framförallt när jag drog spyan i handen ett par hundra meter från mål. Usch och fy!

Anledningen till att jag har fruktat efter, är att det innebär att tävlingssäsongen 2013 är officiellt slut när jag passerar mållinjen på Hässelby IP. Egentligen har säsongen redan börjat "gå ner" sedan halvmaran. Både mina löpningsturer samt bloggandet. Anledningen med minskandet av bloggandet är kort och gott, att det har varit full rulle på jobb och andra fritidsaktiviteter har fått ta överhanden. Men jag har aldrig tröttnat och det är det absolut viktigaste. Jag har älskat varje minut både i löparskorna och vid tangentbordet. Däremot kommer det kännas ensamt och tomt, nästan lite sorgligt, när jag inser att jag inte fler lopp att springa på mycket länge. Allt tjo och tjim kring loppen, alla träningspass som är byggda för tävlingarna och allt pirr jag känner precis innan startpistolen brakar loss. De senaste loppen har varit på "hemmaplan" i Stockholmsområdet, jag saknar att åka iväg till Eskilstuna, Söderköping och Karlstad. Alla förväntningar som byggs upp av det. Jag får helt enkelt ta itu med saknaden efter morgondagen.

När jag ändå tänker tillbaka på den senaste tiden, så är jag fullt nöjd med hur jag lagt över all min träning. Jag har t o m medvetet valt att hoppa över innebandyträningar, för att ge plats för löpning och vilodagar. Mitt sista löppass var redan i tisdags, sedan dess har det blivit lite kroppsstyrka samt en intensiv innebandyträning. Jag måste ge mig själv chansen att vila mig lite i form nu. Jag har långa distanspass, snabbaste normalpasset någonsin och intensiva banintervaller sedan Sicklaloppet.

Så vad har jag i åtanke att det blir imorgon? Den absolut lägsta målsättningen är att springa under 38:24. Däremot, så är den riktiga  målsättningen att springa på en 36.XX-tid. Bara tre gånger tidigare jag lyckats med det - Karlstad Stadslopp, Eskilstunaloppet och Midnattsloppet. Har jag energin och är kroppen fräsch, så bör det gå. Det vore en perfekt avslutning på en glimrande säsong.

Så kom till Hässelby och njut av den sista showen för säsongen. Jag hoppas att jag får chansen att prata med supportrar. Mitt schema lär antagligen vara fullspäckat med en presskonferens både innan och efter, men jag ska ta mig tiden att ge er som trotsar er mysiga söndag en chans, för att se mig springa. Väl mött för den sista resan!
6 kommentarer:

 1. Lycka till imorgon. Jag startar 12:10 så jag hinner se dig dra iväg om du startar 12.00!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hade hoppats på att få se dig i vimlet, men så blev det inte. Såg ingen alls! ):

   Radera
 2. Kör hårt mannen!! Väntar på en bra race rapport...

  SvaraRadera