torsdag 24 oktober 2013

EXTRA: Nästa tävling - 3 veckor bort!


Det har tisslats och tasslas i kulisserna. Först "avslöjades" det igår att jag skulle göra maradebut nästa år. Nu tar jag nästa blad från munnen. Fans har skickat massor med brev och förklarat att de mår väldigt dåligt över att jag inte ska springa lopp på väldigt länge. En del brev var till och med våta av alla tårar som har gråtits av fansen över detta faktum. Folket har talat, jag har inte hjärta att säga nej till dem. Så nu måste showen fortsätta rulla vidare på de stora arenorna även under vintertid.

Jag har sedan jag började springa igen efter min löpvila, tränat hårt återigen. Det var väldigt medvetet då, eftersom jag har bestämt mig för att dämpa suget efter nästa utomhuslopp som är om 5 månader (Premiärmilen) genom att delta i några inomhuslopp den här säsongen. Första loppet som jag tar sikte på är i Örebro, på Vinterspelen, som arrangeras av Glanshammars IF den 16 november 2013. Då samtliga lopp jag tänkte springa inomhus är 3000 m, en för mig helt osprungen distans sedan tidigare. Däremot så passar det perfekt med tanke på att 5000 m är annars min favoritdistans. Min innersta önskan är att kunna springa under 10 minuter, minst en gång den här inomhusperioden. Så nu har jag ett nytt mål att se fram emot.

I lördags sprang jag 12 km på 3:53/km i snitt. I måndags sprang jag 10 km på 3:54/km och igår sprang jag 10 km på 3:54/km i snitt. Jag har nog aldrig sprungit så tre snabba träningspass på så kort tid tidigare. Då måste det var ett nytt rekord. Det märks att jag eggas otroligt med tanke på att jag tränar för tävling igen. Det hade känts så himla trist att inte mata tävlingsnerven på 5 månader, då hade jag nog ätits upp inifrån.


6 kommentarer:

 1. Vi har alla olika motivation. Jag har (tydligen) hittat något som funkar bättre än lopp... Haha!
  Bra pass du fick till! :-)

  SvaraRadera
 2. Blir grymt imponerad av dig och motiverad att fortsätta med min löpning. Jag sprang mitt första Tjejmilenlopp i år. Nästa år ska jag göra tjejklassikern:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul Malin att du blir peppad av det. Jag blir själv peppad av andra som jag läser.

   Tufft. Jag kommer att läsa din resa under tjejklassiskern! (:

   Radera
 3. Hahaha, ja oj så jag har gråtit!!
  Kul att du ska köra inomhuslopp:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det, Lisa! Jag klarar inte av era tårar. Det är därför jag har tagit det här beslutet.

   Ska bli väldigt spännande! (:

   Radera