söndag 20 oktober 2013

Försäsongen för 2014 officiellt påbörjad!

Det finns dagar där man kan säga, att då började den resan. Igår sent på kvällen, så inleddes resan för det som är grunden till 2014:s löpsäsong. Efter förra veckans Hässelbylopp, så var tanken att jag skulle helt avstå från löpträning den här veckan. Trots innebandyträning och lite styrka hemma, så kunde jag inte hålla mig. Först under lördagen spelades badminton med min sambo, jag låg under 0-2 i set inledningsvis och det var fruktansvärt lojt spelat i comebacken. Dock hann jag kvittera till 2-2 och sen tog tiden slut. Jag kan och vill inte förlora mot min sambo, det är oacceptabelt. Oavgjort, kan jag åtminstone leva med, ett tag i varje fall. Den senaste gången jag spelade badminton och sedan var sprang senare på kvällen, blev en succé och nytt träningsrekord för tillfället. Jag bestämde oerhört sent att jag skulle springa under gårdagen, det var först efter badmintonsessionen, som jag gav klartecken till att springa.

Även om jag var väldigt seg och inte hade någon lust, när timmarna sakta men säkert började ticka framåt löppasset. Så tog jag på alla saker, sprang ut i bara kortärmat i den isande kvällskyla som rådde. Planerat var att springa 12 km asfalt och utan egentligen någon plan hur snabbt det skulle gå, jag ville att kroppen skulle få känna på det igen. Jag hade saknat löpningen så himla mycket den senaste tiden, förutom Hässelbyloppet, så sprang jag senast tisdag i förra veckan. Det var länge sedan helt enkelt. Jag stod för en riktig bra start, då första kilometern avverkades på 3:14. Trots stort illamående inledningsvis som fick mig att börja oroa mig för en ny kaskadspya, så svarade kroppen ändå trots det väldigt bra. Samtliga kilometer förutom en (var på 4:02) var under 4:00/km i snitt. Helt makalöst egentligen. Sedan vid 8 km, så började jag få ont i alla möjliga delar på överkroppen. Till slut koncentrerades det vid magtrakten. Ont och starkt håll där. Redigt bajsnödig, inte alls en skön känsla, när passet i övrigt gick bra. Jag fortsatte att sätta hög fart och ville inte att det skulle påverka mig, det blev en starkt avslutning. Jag gled triumfartat ner i ett varmt bad efteråt. Så himla gott.

---

Idag spelades den snabba SIL. Trots få spelare på plats, lyckades vi med att vända 1-6 till 10-10 (med 6 sekunder kvar) i den första matchen och kontrollerat vinna andra matchen med 17-7. Trots två träningspass under gårdagen, så var jag pigg och orkade springa kopiösa mängder rentav. Kul känsla. Så tre tuffa träningspass på mindre än 24 timmar, jag tycker nog att jag är välförtjänt av lite vila resten av dagen, eller hur?

8 kommentarer:

 1. Jag blir lika impad varje gång jag läser om din träning samt lopp. En inspiration!
  Jag kan inte förlora mot sambon, du är ju för rolig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna!
   Nej, det är går bara inte! (:

   Radera
 2. Bra kämpat du ;) så gött med ett bad efteråt!

  SvaraRadera
 3. Ja du det där med att bli nödig när man springer slår aldrig fel... eller det är väl det det egentligen gör ;-) Imponerad att du kan fortsätta springa trots illamående och inte låta det påverka dig. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Saknar spel i SIL måste jag säga, det händer saker där :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu, det går undan. Inte många lugnar stunder ute på plan. Jävligt kul får jag säga! (:

   Radera